Jste svědky utrpení zvířat?

16.08.2012 14:00

Společnost pro zvířata

Vážení přátelé,

stali jste se svědky týrání zvířat? Nebo se s ním dokonce setkáváte pravidelně? Rádi byste pomohli, ale nevíte jak?

Co nejdříve svůj podnět oznamte písemně anebo telefonicky přímo příslušné pobočce veterinární správy.Městskou veterinární správu v Praze naleznete na telefonním čísle 222 522 126kontaktní email je:epodatelna.kvsa@svscr.cz. Kontakty na příslušné krajské veterinární správy najdete zde.

Právě veterinární správa je povinna podněty ověřovat, provádí kontroly a v případě, že k týrání zvířat nebo jinému porušení zákona skutečně dochází, informuje obec s rozšířenou působností, nebo policii ČR aby bylo zahájeno řízení.

Mimo úřední hodiny pracovišť veterinární správy nebo o víkendu oznamte svůj podnět přímo Policii ČR na čísle 158. V některých případech může zasáhnout, provést šetření na místě a Vaše oznámení tak převzít.

Hlavní ale je, neváhat a informovat!

Jen za prvních šest měsíců letošního roku provedla veterinární správa skoro 4200 kontrol v zařízeních s téměř 7,5 milionem kusů zvířat. Relevantní podnět každého z Vás může mít na welfare zvířat nesmírný dopad!

Pošlete tento email dál, všem komu na zvířatech záleží!

P.S. Stali jste se někdy svědky týrání zvířat? Podařilo se Vám zvířeti pomoct? Podělte se s námi o Vaše vlastní zkušenosti a napište nám na pomahame@spolecnostprozvirata.cz

P.P.S. Podrobnější informace jak postupovat když jste svědky týrání zvířat najdete zde. Základní tipy jak chránit zvířata i na cestách mimo ČR, najdete zde.

 Děkujeme!

Společnost pro zvířata - z. o. ČSOP (Society for Animals)
Dům ochránců přírody
Michelská 5, 140 00 Praha 4, ČR

E-mail: pomahame@spolecnostprozvirata.cz
Tel: +420 222 511 494
č. účtu: 158182860/0300
www.spolecnostprozvirata.cz